Przed nami dwa fantastyczne dni, podczas których warto pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa i choć na chwilę zapomnieć o diecie, zasadach i idealnej figurze… 22-go i 23-go kwietnia zapraszamy do Uniejowa na dziesiątą edycję Festiwalu Smaków. Co przygotowali kucharze?
Tegoroczne wydarzenie to osiem festiwalowych restauracji, a tym samym:
8 dań głównych, w których pierwsze skrzypce grać będzie intensywnie czerwony, soczysty, słodki, delikatny w smaku burak ćwikłowy;
8 deserów wypełnionych makowymi nasionkami o lekko orzechowym i słodkim smaku.
W karcie dań X Uniejowskiego Festiwalu Smaków znajdują się:
Pałac Uniejów, Bł. Bogumiła 50
Pizzeria Pico Bello, Sienkiewicza 18
Piekarnia „Chleb i Wino”, Zamkowa 4
Restauracja Herbowa, Zamkowa 2
Klub Nautilus, Zamkowa 5
Restauracja VARTO, Hotel Termalny, Zamkowa 1
Zagroda Młynarska, abp. Jakuba Świnki 1
Przystań u Miksera, Bł. Bogumiła 34 (bulwary nadwarciańskie)
Restauracje biorące udział w Festiwalu Smaków wydawać będą dania, oczywiście w porcjach degustacyjnych, w sobotę w godzinach 12.00-20.00 oraz w niedzielę w godzinach 12.00-18.00. Za każdą z nich trzeba będzie zapłacić 10 zł.
Aby móc głosować na najsmaczniejszą potrawę, a tym samym wziąć udział w losowaniu nagród, należy zebrać 5 pieczątek w kategorii Danie główne i/lub 5 pieczątek w kategorii Deser. Można głosować tylko na danie główne, tylko na deser albo na obie kategorie.
Obowiązuje zasada: jedna kupiona porcja degustacyjna to jedna pieczątka.
Głos można oddać tylko na jedną, tylko na dwie lub maksymalnie na trzy potrawy – osobno w każdej kategorii.
Paszport Degustatora mogą wypełniać tylko i wyłącznie osoby pełnoletnie. Dane w Paszportach muszą również dotyczyć osób pełnoletnich. Koniecznie należy pamiętać o wpisaniu daty i złożeniu podpisu pod notatką o akceptacji Regulaminu – Paszporty, które nie posiadają tych informacji, są uznane za nieważne i nie biorą udziału w głosowaniu i losowaniu nagród. Paszporty dostępne będą we wszystkich festiwalowych obiektach.